Aparaty cyfrowe instrukcje obsługi kamery cyfrowe forum fotograficzne
 Aparaty cyfrowe  Galeria    Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
dyskusja o sony HDR SR1
Autor Wiadomość
pxl666 

Wysłany: Pon Mar 12, 2007 11:22 pm   dyskusja o sony HDR SR1

hej
mam zamiar kupic kamerke hd hdd i zastanawiam sie na hdr sr1 jako ze wydaje mi sie jedyna sensowna opcja na dzien dzisiejszy.o JVC Hd GZ HD 7 wiadomo praktycznie niewiele pozatym nie ma jej na rynku.noi posiadam jvc gz-mg50, nie jest zla ale rozczarowala mnie.

ok jesli ktos ma doswiadczenia z hdr sr1 to prosze o wszelkie komentarze.
glownie ergonomia, performance przy slabym swietle i duzej ilosci ruchu, noi oczywiscie oslawione problemy z obrobka i odtwarzaniem plikow (da sie rekodowac mts do mpeg2 z niewielka utrata jakosci? na jakim komputerze mts mozna odtwarzac plynnie?)
dzieki za respons

dartef

Wysłany: Wto Paź 09, 2007 8:25 am   

Sony HDR SR1 wypadła bardzo dobrze w zagranicznych testach, nie będę pisał o plusach bo te podaje producent, kamerze zarzucono jedynie to, że mikrofon nie ma filtra przeciwwiatrowego,
przy słabym oświetleniu widać trochę ziarna, no i ten nieszczęsny AVCHD, jak dotąd nie ma porządnego oprogramowania do edycji tego formatu, ale myślę że w przyszłości będzie..
JVC GZ-HD7 to fajna kamera ale podobno ma nieefektywną stabilizację obrazu, jednak kusi jasność obiektywu

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi