Aparaty cyfrowe instrukcje obsługi kamery cyfrowe forum fotograficzne
 Aparaty cyfrowe  Galeria    Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Sklep tani ale ...
Autor Wiadomość
Krojo
[Usunięty]

Wysłany: Pią Lis 10, 2006 3:34 pm   Sklep tani ale ...

W zamówiłem aparat w sklepie fotoexpert w środę podpisałem raty a firma w czwartek rano dostała potwierdzenie z banku. Wcześniej jeszcze dzwoniłem do firmy aby zobaczyli czy jest potwierdzenie ( rano ) później do Żagla, który natychmiastowo wysłał im potwierdzenie. Ciesząc się z tego (ponieważ fotoexpert mi zapewnił ze jeżeli w czwartek dostaną potwierdzenie to wyślą mi natychmiastowo paczkę do mnie ) zacierałem rączki ze jutro będę miał aparat. Niestety w Piątek popołudniu czekając na kuriera zadzwoniłem do fotoexperta i się dowiedziałem że dopiero dzisiaj została paczka nadana i nie wiedzą dlaczego nie wczoraj bo już wtedy mieli potwierdzenie. Szybko reagując zadzwoniłem do kuriera żeby wykupić dodatkową opcje dostarczania w soboty niestety sobota to 11 listopad ... Ehh ... Najlepsze na końcu ... Aparat chciałem w piątek tak jak mi to gwarantowano ponieważ w Niedzielę wylatuję do Korei na 3 miesięczne szkolenia i chciałem porobić zdjęcia a tu nici z tego...
Co z tego wynika ?
Umiesz liczyć licz na siebie .
LUDZIE JEŻELI ZALEŻY WAM NA SZYBKIEJ DOSTAWIE TO DZWOŃCIE DO NICH CO 5 MINUT I SIĘ PYTAJCIE CO Z ZAMÓWIENIEM AŻ NIE DOSTANIECIE WIADOMOŚCI O TYM ZE KURIER JUZ POSIADA PACZKĘ

Pozdrawiam ludzi rozgarniętych

Cuboctahedron
[Usunięty]

Wysłany: Pią Lis 10, 2006 4:15 pm   

Krojo napisał/a:
Co z tego wynika ? Umiesz liczyć licz na siebie.

Dokładnie! :mrgreen: Umiesz liczyć i wiesz, że w niedzielę lecisz do Korei, to licz na siebie i nie "graj z losem" tylko zamów aparat przynajmniej z tydzień wcześniej. :razz:

PS. Niestety wolę literaturę grozy lub przynajmniej coś w stylu "zamówiłem aparat w środę, dostałem w czwartek... w przyszłym roku" albo "zamówiłem aparat, dostałem Samsunga" czy też "zamówiłem aparat, a wygrał Kaczyński". ;)

Krojo
[Usunięty]

Wysłany: Pią Lis 10, 2006 4:31 pm   

Wiesz jeszcze nie wiem czy dostane ten Aparat, całkiem możliwe ze dostane F16 :D Mam nadzieje ze dostanie moja rodzina chociaż coś :D a ja niestety bede musiał kupic jakiegoś panasonica lub samsunga :D moze beda tansze :D eh qrcze ale nie bierze zeby cos rozwalic 1000 zł przepadnie ...

rjedlinski 
Uzależniony!
Uzależniony odrazu

Wysłany: Pią Lis 10, 2006 5:15 pm   

Jak bym wiedział ze aparat potrzebuje na niedziele a była by środa i dodatkowo wolny 11 listopada, to kupił bym aparat w sklepie, bo tak już jest że jak na czymś zależy to jak nie sklep to kurier zawali.

Krojo
[Usunięty]

Wysłany: Pią Lis 10, 2006 5:24 pm   

Co prawda to prawda, no trudno się mówi przeżyje lecz boli mnie to ze przypominałem się o zamówieniu a jak usłyszałem ze zapomnieli to mnie po prostu rozwaliło :cry:

Cuboctahedron
[Usunięty]

Wysłany: Pią Lis 10, 2006 5:38 pm   

Krojo napisał/a:
a ja niestety bede musiał kupic jakiegoś panasonica lub samsunga :D moze beda tansze

Czyli jednak wolisz wyrób aparatopodobny, a nie aparat? :razz: :wink:

Masz jeszcze jedno rozwiązanie - kupić aparat w Korei. :mrgreen: OK, gwarancja wtedy sobie pójdzie w cholerę, ale będziesz miał zdjęcia... i aparat.

BTW, gdybyś nigdzie nie wyjeżdżał lub wyjeżdżał np. za 2 tygodnie, to pewnie by tutaj tego tematu nie było i byłbyś zadowolony, że tanio i bez kłopotów kupiłeś aparat. :P

A! I jeszcze coś:

Krojo napisał/a:
JEŻELI ZALEŻY WAM NA SZYBKIEJ DOSTAWIE TO DZWOŃCIE DO NICH CO 5 MINUT I SIĘ PYTAJCIE CO Z ZAMÓWIENIEM AŻ NIE DOSTANIECIE WIADOMOŚCI O TYM ZE KURIER JUZ POSIADA PACZKĘ

Jeśli sklep ma już dobry image i wielu zadowolonych klientów, to - mimo wolnego rynku - nadal jest to prywatna działalność kogoś, kto nie musi Ci nic sprzedać i kogo, gdybym ja był na jego miejscu, szlag by trafił, gdyby mi klient co 5 minut dzwonił z tekstem "czy kurier ma już paczkę". Albo bym wtedy zwrócił kasę i zbanował klienta, albo (bardziej prawdopodobnie) dał telefon do kuriera, żeby tam sobie dzwonił. :lol:

Pablo78 
Uzależniony!
WARBLADE CHAMPION

Wysłany: Pią Lis 10, 2006 5:51 pm   

lecisz do Korei tam sprzet foto i wogóle wszelaki sprzet RTV jest podobno tani jak barszcz wiec moze tam sobie kupisz dobry sprzet za grosze.
pzdr.

iam86

Wysłany: Czw Mar 29, 2007 7:54 pm   

jak nie to masz 2tygonie na zwrot towaru bez podania przyczyny;) i 1 tys zl w kieszeni...

Kubaczkowski 

Wysłany: Nie Maj 06, 2007 1:19 pm   

Kto mi wytłumaczy dlaczego mimo dostępności tulei King do Canona S3 w 2-3 dni, czekam na nią już miesiąc? - pół biedy jakbym płacił za pobraniem, ale zapłaciłem przelewem!

LukD 
Idzie jak burza
z piskiem opon

Wysłany: Pon Maj 07, 2007 9:55 am   

Kubaczkowski,
Skontaktuj się ze sklepem bezpośrednio. To jest forum fotograficzne, a nie wróżek.
Pozdr.

Pentax K100D + kit 18-55 + Pancolar 1.8/50 + Tamron 70-300 + Starblitz 3800 DFS + inne graty

Świecisz światła mijania całą dobę? Dowiedz się, kto naprawdę na tym zyskuje.

Odpowiedz do tematu