Kadrowo fajnie ale od razu rzuca się w oczy znak jako jedyny element nasycony a nie widzę żeby wnosił coś do foty. Napisy na murach nie pasują do tej eleganckiej linii samochodu - polecam występlować tu i ówdzie i będzie lepiej.
Rozumiem, że eksperymentem jest tu obróbka. (?) Moim zdaniem nie udał się, no ale tak to już z nimi bywa.
Samochodzik bardzo ładny, ale zdjęcie mi się nie podoba. Wózek za słabo odcina się od tła, no i to ziarno sprawia, że jest taki przygaszony. Tło ogólnie niefajne, zwłaszcza ta ściana nad przednią maską - z oknem i poziomymi liniami. Nawet bez napisów za bardzo przyciąga wzrok.
Ale rozumiem Cię Hyniek. Gdybym spotkał taką gablotę na ulicy, to też bym pstrykał, bez względu na otoczenie. No chyba, że jest Twoja, to przestaw ją w lepsze miejsce.
Dodam jeszcze tylko, że jestem malkontentem z natury, więc nie przejmuj się moją opinią i eksperymentuj dalej.
Pozdrawiam.
Wysłany: Pon Paź 05, 2009 10:14 pm
belf, Niestety to nie moja bryka, a może i stety, bo kto by to tankował a i zaparkować to cacko w Antwerpii to nie lada wyczyn.
Nie pierwszy raz go widziałem, więc może uda się bardziej udane foty strzelić.
Co do tła to obaj macie rację i dobrze, że o tym wspominacie. W trakcie "komponowania" tej foty wyeliminowałem z kadru Renault Kangoo "przyklejone" do tylnego zderzaka i dziesiątki gapiów, a o detalach już nie pomyślałem.
Jutro pobawię się PSujem i może GO troszkę zmniejszę, bo na mój obiektyw to raczej nie mogę liczyć.
Dziękuję za sugestie i pozdrawiam.
_________________ Canon 500D + EFS 18-55mm IS + osłona przeciwsłoneczna +EF 50mm F/1.8 II + 430EX II + dodatki flickr
Ojej, mega powrót do przeszłości.
Fajnie postarzyłeś zdjecie na ostatniej fotce, ciekawie to wygląda.
Ale następnym razem gdy będziesz fotografował auto zwróć większą uwagę na to, co znajduje się w jego tle, bo lekki chaos tam masz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum