Aparaty cyfrowe instrukcje obsługi kamery cyfrowe forum fotograficzne
 Aparaty cyfrowe  Galeria    Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Tani kompakt (200 - 300 zł) tylko do zdjęć makro
Autor Wiadomość
Góras 

Wysłany: Pon Lut 22, 2010 11:51 am   Tani kompakt (200 - 300 zł) tylko do zdjęć makro

Poszukuję taniego aparatu kompaktowego, który służyłby w 95% do robienia zdjęć makro różnej drobnicy wstawianej na allegro (pozostałe 5% to jakieś fotki z wakacji, poradzi sobie z tym wszystko).

Na megapikselach ani zoomie optyczym mi nie zależy. Priorytet to jak najlepszy tryb makro.

Budżet około 200 - 300 zł, jeśli znalazłoby się coś tańszego to nie mam nic na poprzek :) Jak najbardziej może to być sprzęt używany. Nie jestem i raczej nie będę fotografem, potrzebne mi po prostu narzędzie pracy.
Poszperałem trochę i znalazłem kilka pozytywnych opinii o Canonach A470/A480. Mieściłyby się w pułapie, ale jestem ciekaw, czy A460 (którego można wyrwać 2x taniej) byłby dużo gorszy? Oczywiście nie ograniczam się do tych 3 modeli, czekam na propozycję.

Bawiłem się przez jakiś czas pożyczonym Nikonem L6 i nawet nie najgorzej się to sprawowało.

Nocturne 
Moderator

Wysłany: Pon Lut 22, 2010 10:54 pm   

Góras napisał/a:
jestem ciekaw, czy A460 (którego można wyrwać 2x taniej) byłby dużo gorszy?
to takich zastosowań nie będzie gorszy

Z racji braku czasu odpowiadam tylko na pytania / tematy, których nie poruszano jeszcze na forum lub na które trudno znaleźć odpowiedź.

Odpowiedz do tematu