Wysłany: Sro Gru 23, 2009 12:46 pm Co wybrac za model: PentaxK10D,K20D,Sony alfa lub Nikon
Witam wszystkich ekspertów
Szukam lustrzanki w cenie 2-3,5 tyś. Miałem wcześniej FujiFilm S8000fd ale mi się "przejadł" Chcę zmieniać obiektyw i robić zdjęcia o szerokim planie i nie tylko. Czasem nie miałem jak się oddalić od obiektu fotografowanego i musiałem obcinać zdjęcie . Jestem w dalszym ciągu napalony na Pentax K10D, bo o K20D pisali że nie warto przepłacać jak dla amatora i lepiej kupić K10D Myślałem też o Sony alfa i (Nikonie)- bo ma przychylne ceny tez mi zależy na mechanizmie czyszczeniu matrycy,bo wiem czym to się kończy (szara plama w kształcie koła na wyświetlaczu LCD,najlepiej widoczne przy zdjęciach śnieg,plaża Jakby ktoś mógł naświetlić mi sprawę z aparatami i podać markę z której opinii wynika, że jest najmniej awaryjna podczas eksploatacji to byłbym wdzięczny
Z góry serdecznie dziękuje )[/b]
[ Dodano: Sro Gru 23, 2009 7:17 pm ]
Po przejrzeniu stron a aparatami pomyślałem, że może kupię aparat za 2tyś a obiektyw do 1500zl, a może lepszy aparat a trochę gorszy obiektyw Ale teraz bądź mądry i wybierz dobrze Dlatego zawracam się do was z prośbą o fachowe podpowiedzi. Najlepiej jakby dotyczyły firmy Pentax w stosunku do aparatu a obiektyw jak uważacie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum