zwykły canon EF-S 18-55 mm f/3.5-5.6 II ale jest raczej nieciekawy, nawet bardzo + starszy obiektyw canona od zwykłej lustrzanki 35-70mm 1:3.5-4.5 A, i on już jest naprawdę fajny, szybko łapie ostrość, jest jasny, ale np.kropli wody na płatku już nim nie zrobie ;]
od zupełnej biedy możesz spróbować: tamron 70-300 (~600pln) lub sigma 70-300 APO (~900pln) oba wąskokątne z funkcją makro o skali 1:2...mnie na razie wystarcza tamron...
tez mi sie wydaje, ze to bedzie najlepsze rozwiazanie. makro 1:1 i tak w tej cenie nie dostaniesz, a 70-300 uzupelni ci przynajmniej brakujacy zakres ogniskowych w strone tele...
_________________ | www.epicure.pl | searching low for a higher truth |
uzytkowałem sigme... i całkiem całkiem sie sprawowała, ale niestety spadła i poszła sie ***** gdybym teraz miał wybierać to podzielam Twoje zdanie, tamron jest tanszy, a znowu roznicy w zdjeciach takiej nie ma
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum