Aparaty cyfrowe instrukcje obsługi kamery cyfrowe forum fotograficzne
 Aparaty cyfrowe  Galeria    Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak to zrobić .? WAŻNEEEE~!!!!!!
Autor Wiadomość
paulinka_zal

Wysłany: Wto Gru 25, 2007 9:06 pm   Jak to zrobić .? WAŻNEEEE~!!!!!!

Jak zrobić ZDJĘCIE Z UŚMIECHEM w SONY DSC-T200 .?

Prosze . Pomóżcie mi . To jest naprawde ważne .!!

traveler-5 
Uzależniony!

Wysłany: Pią Gru 28, 2007 2:41 pm   

paulinka_zal napisał/a:
Jak zrobić ZDJĘCIE Z UŚMIECHEM

że o co chodzi??

epicure 
Moderator

Wysłany: Pią Gru 28, 2007 4:38 pm   

Uśmiechnij się i zrób zdjęcie.

TMK 

Wysłany: Pią Gru 28, 2007 4:52 pm   

Pewnie chodzi o dodatki typu korona na głowie, szablon z sercami itd (samsung), tylko, że ty chcesz uśmiech taa ? Taki sztuczny, dodawany.. Wejdź na forum firmy sony i zapytaj. Ewentualnie sprawdź sobie czy w temacie "Sony" dyskusja nie była poruszana, a przede wszystkim instrukcja obsługi.

A tutaj masz mały katalog stron internetowych:

http://strony-fotograficz...podkat-170.html

Pozdrawiam

epicure 
Moderator

Wysłany: Pią Gru 28, 2007 5:26 pm   

Chyba chodzi o coś innego... Sony wpadł na poroniony pomysł, żeby produkować aparaty z czymś w rodzaju rozpoznawania uśmiechu. Aparat ma robić zdjęcie wtedy, kiedy osoby w kadrze się uśmiechają. Chciałbym pomóc rozwiązać ten "problem", ale niestety nie jestem w stanie. Za każdym razem, jak próbuję, napady śmiechu nie pozwalają mi nic napisać ;) .

TMK 

Wysłany: Pią Gru 28, 2007 5:34 pm   

epicure napisał/a:
Chyba chodzi o coś innego... Sony wpadł na poroniony pomysł, żeby produkować aparaty z czymś w rodzaju rozpoznawania uśmiechu.

No faktycznie.. masz racje.

Sony napisał/a:

Funkcja rozpoznawania uśmiechu
Aparaty Sony Cyber-shot T200 i T70 są wyposażone w nową funkcję wykrywania uśmiechu (Smile Shutter), która pozwala aparatowi automatycznie rozpoznać uśmiech na twarzy fotografowanej osoby. Jest to pierwsza taka funkcja dostępna w aparatach cyfrowych(1).

Nowy system może rozpoznać uśmiech na twarzy fotografowanej osoby i wyzwolić migawkę bez konieczności reakcji ze strony użytkownika. Dzięki temu, portrety, zdjęcia rodzinne oraz inne fotografie osób będą zawsze bardzo pogodne. Jeśli w kadrze znajduje się kilka osób, zdjęcie zostanie zrobione, jeśli uśmiechnie się osoba wybrana za pomocą ekranu dotykowego. Można wykonać maksymalnie sześć fotografii z uśmiechem bez konieczności naciskania spustu migawki.
Łatwa w użyciu funkcja rozpoznawania twarzy (Face Detection) pomaga fotografującym wykonywać udane portrety. Realizowana przez wyjątkowo wydajny procesor obrazu BIONZ funkcja rozpoznawania twarzy automatycznie dostosowuje czas naświetlania, parametry lampy błyskowej i inne ustawienia. Rozbudowane mechanizmy automatycznego nastawiania ostrości oraz zaawansowane funkcje rozpoznawania oczu gwarantują ostre portrety przy zachowaniu naturalnej barwy skóry — przy dużym zbliżeniu, słabym oświetleniu, a nawet w ruchu.

A ile śmiechu przy tym ;) chcąc wyłączyć w/w opcje, kierując (nazwijmy to) obiektyw w swoją stronę aparat samoczynnie robi zdjęcia... bo ja np śmiałbym sie cały czas.
Aparat idealny dla fotomodelek, od dzisiaj nie muszą opłacać im fotografów. No, no, technika idzie w górę.

Sagilaczi 
Początkujący

Wysłany: Pią Gru 28, 2007 6:53 pm   

Odbiegamy od tematu, ale jeśli już przy tym jesteśmy, to mnie ciekawi, w jaki sposób owy aparat wykrywa uśmiech. Umie odczytać z obrazu usta ułożone w półksiężyc? Fakt, sony tutaj się ośmieszyło do cna.

nephentes 

Wysłany: Sro Sty 02, 2008 4:47 pm   

Ale to się będzie sprzedawało. A o to przecież w tym wszystkim chodzi. Z tego co kojarze dopiero DSC-T2 posiada tą funkcję.

TMK 

Wysłany: Sro Sty 02, 2008 4:59 pm   

Sprzeda się wśród idiotów, dla których aparat fotograficzny bez odtwarzacza mp3 nie ma prawa być aparatem itp. itd.

Pozdrawiam

nephentes 

Wysłany: Sro Sty 02, 2008 5:40 pm   

Ja nie napisałem, że fotograf to kupi ;)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi